VABILO NA OBČNI ZBOR

V A B I L O

na podlagi 22. člena Statuta Kinološkega društva Lendave sklicujem  OBČNI ZBOR, ki bo v petek,  12. 07. 2024 ob 19:30 uri v restavraciji MALIBU.

Predlagam sledeči DNEVNI RED:

 1. Otvoritev in nagovor predsednika
 2. Izvolitev delovnega predsedstva, zapisnikarja ter verifikacijske komisije
 3. Poročilo verifikacijske komisije
 4. Potrditev poslovnika o delu rednega občnega zbora
 5. Potrditev dnevnega reda
 6. Poročila o delu: predsednika, tajnice – blagajnika in nadzornega odbora
 7. Razprava o poročilih
 8. Dogovor o septembrskih mednarodnih razstavah
 9.      Razno

Po končanem občnem zboru vas vabim na družabno srečanje s pogostitvijo.

S kinološkimi pozdravi,

Robert POŽONEC, dr.med. l.r.

predsednik

Lendava, 24. 06. 2024

                             

NOVO – NOVO – NOVO

Vse lastnike psov naše občine obveščamo, da je nova vzrejna referentka našega društva postala ga. TJAŠA ŽERDIN ŽALIK, dr. vet. med.

Kontakt:
Tjaša Žerdin Žalik
Velika Polana 108
9225 Velika Polana
031 838 044
tjasa.zerdin@gmail.com

REVIJA »NAJLEPŠI PES LENDAVE«

V sodelovanju s Krajevno skupnostjo Gaberje in Veterinarsko postajo Lendava smo v soboto, 30. septembra 2023 organizirali revijo psov, ki je potekala na ploščadi pred hotelom Cubis. Prireditev se je odvijala brez prijavnine in brez vstopnine.

Revija je imela tri sklope: poučni del, v katerem smo predstavili različne pasme psov, tekmovalni del z izborom najlepših sodelujočih psov in zadnji del, v sklopu katerega je potekal nastop Enote vodnikov službenih psov Policijske uprave Murska Sobota.

Prireditev je otvoril predsednik Kinološkega društva Lendava, Robert Požonec, ki je pozdravil vse sodelujoče in gledalce. Zahvalil se je vsem soorganizatorjem, še posebej pa generalnemu pokrovitelju, podjetju Royal Canin iz Ljubljane, ki je vsem sodelujočim poklonilo spominska darila.

Predsednik je najprej izročil listino častne članice Dragici Ošlaj, ki v našem društvu aktivno sodeluje že 30 let. Nato je predal mikrofon Tanji Bizilj, ki je enkratno vodila štiriurni program.

Poučni del smo začeli s prikazom urejanja in pravilnega vodenja psa na razstavah. Alfred Lešnjak je vsem gledalcem pokazal, kako se ureja dlako pritlikavega šnavcerja ter katere pripomočke je pri tem pametno uporabljati. Njegov samec Jazz se je izkazal kot super maneken. Zatem je Barbara Koren predstavila pravilno vodenje psa pasme dalmatinec na razstavi.

Sledila je predstavitev pasem, in sicer ameriško akito je vodila Jožica Švorc, Lovro Horvat je pripeljal labradorca, Sabina Šinko se je naokoli sprehodila z dvema vipetoma, Lea Bohnec  je predstavila kratkodlakega škotskega ovčarja, Andrej Klemenčič pa valižanskega ovčarja pembruka. Na koncu pa sta sodelovala še člana Kluba kraških ovčarjev Slovenije Stane Juračič in Milan Hartman, ki sta privedla edino slovensko pasmo kraški ovčar.

Direktorica Veterinarske postaje Lendava, Mateja Kolar je v kratkem nagovoru podala nekaj nasvetov o reji psov.

Tekmovalni del smo začeli s predstavitvijo žirije, ki je bila naključno izbrana. Sestavljali so jo: Anže Herženjak, 6 let, Eva Koren, 8 let in Nika Ščančar, 13 let.

Psi so bili razdeljeni v dve skupini, mladi psi, stari od 4 do 15 mesecev in zreli psi, starejši od 16 mesecev.

V prvi skupini je bil prijavljen le en udeleženec, Doni v lasti Karla Biroja. V skupini zrelih psov pa so sodelovali:

Rija, lastnica Ruža Barač, Bella, lastnica Tadeja Bogar, Floki, lastnica Julijana Dominko, Folti, lastnica Elena Tereza Baiocchi, Puhi, lastnica Doris Štuhec, Pixie, lastnica Sanja Krpan, Blue Sky, lastnik Erik Žoldoš, Honey, lastnica Polona Koveš, Lola, lastnica Darja Bagladi Kulčar, Pika, lastnik Dušan Zver, Aro, lastnica Suzana Horvat, Dylan, lastnica Nika Herman in Frida, lastnica Irena Levačič.

Vsi psi so se žiriji predstavili v gibanju, nato pa je opravila ožji izbor. Skladno so se odločili in izbrali:

 1. mesto – Honey
 2. mesto – Blue Sky
 3. mesto – Pika
 4. mesto – Bella

Vsi zmagovalci so prejeli spominske pokale in darilni bon, ki ga lahko lastniki vnovčijo na Veterinarski postaji Lendava.

Med tem, ko smo si ogledovali štirinožne lepotce iz občine Lendava, pa so skrbne članice KS Gaberja poskrbele za to, da smo se vsi sodelujoči lahko okrepčali z langoši. Člani žirije pa so prejeli simbolični honorar v obliki tortic, ki jih je prispeval hotel Cubis.

Po predaji vseh sponzorskih daril, je vse prisotne pozdravil še Miha Smolič, predstavnik podjetja Royal Canin.

Kot pravo češnjo na tortici, smo nestrpno čakali na nastop Enote vodnikov službenih psov Policijske uprave iz Murske Sobote. Njihov nastop je požel buren aplavz. V polurnem nastopu, ki ga je vodil inšpektor Milan Dovč, smo lahko videli enkratno predstavitev dela službenih psov.

Razšli pa smo se z mislijo, da mesto Lendava vsekakor potrebuje tako prireditev in jo bomo zagotovo še kdaj organizirali.

Iskreno se zahvaljujemo vsem tistim, ki so nam pomagali pri organizaciji te prireditve.

NOVO VADBIŠČE IN POSLOVNI PROSTORI

V torek, 5. septembra smo postali bogatejši za novo vadišče in poslovne prostore. Župan Občine Lendava Janez Magyar in predsednik Kinološkega društva Lendava Robert Požonec sta slovesno odprla nove prostore in vadišče našega društva.

Novi prostori, skupaj z velikim dvoriščem, se nahajajo na koncu Kolodvorske ulice, za nogometnim igriščem oz. za Dvojezično srednjo šolo Lendava.

S tem smo dobili novo vadišče za naše štirinožce, kjer bomo člani društva s svojimi psi lahko vadili in s tem gradili vez zvestobe med človekom in psom.

Slovesnost je potekala v prijetnem vzdušju, ob glasbenem violinskem nastopu ter prisotnostjo vodilnih predstavnikov občine, policije, Veterine Lendava, medijev in našimi člani.

Ob predaji ključev je župan izrazil svoje zadovoljstvo, da smo pridobili ustrezne prostore in vadišče ter poudaril pomembnost sodelovanja med občino in kinološkim društvom.

Ob prerezu traku pa je predsednik društva Požonec povedal: » Pes je edino bitje na svetu, ki te ima bolj rad kot samega sebe«.

Sponzorji, pokrovitelji, prijatelji…

KLIKLNI TUKAJ / CLICK HERE

FOTOGRAFIJE / PHOTOS:

CAC LENDAVA 2021

KLIKLNI TUKAJ / CLICK HERE