Kinološko društvo Lendava je bilo ustanovljeno 16. januarja 1981 kot prvo kinološko društvo v Pomurju. Pridni lendavskih kinologi so, s Štefanom Šinkom na čelu, ustvarjali zgodovino našega društva. Mejniki zgodovine KD Lendava Kratek pregled naše dvajsetletne zgodovine najpomembnejših dogodkov naše dvajsetletne zgodovine: 16.01.1981 – V zdravstvenem domu Lendava, je ustanovljeno KD Lendava. Skupina kinoloških entuziastov se je odločila, da svoje kinološke aktivnosti preseli v domači kraj. Prvi predsednik društva je bil, sedanji častni predsednik, Štefan Šinko. Do tedaj so delovali kot člani drugih društev v Sloveniji in na Hrvaškem. KD Lendava je v začetku združevalo člane iz celotnega Pomurja.

23.06.1984 – Prva zvezna razstava psov vseh pasem “CAC Lendava ’84”.

20.06.1987 – Datum, ki je KD Lendava uvrstil v koledar F.C.I. (Mednarodne kinološke zveze). Na stadionu NK Nafta je bila prva mednarodna razstava psov “CACIB Lendava ’87”.

leto 1992 – Naš Štefan Šinko je izvoljen za predsednika Kinološke zveze Slovenije.

november 1997 – Dobili smo svoje prostore.

leto 1998 – Od občine Lendava smo dobili zemljišče za vadišče.

april 2000 – Od Telekoma Slovenije, PE Murska Sobota smo dobili sponzorski prispevek v obliki telefonskega priključka.

16.09.2000 – KD Lendava je uvrščeno v slovenski agility koledar. Organizirana je prva uradna agility tekma v organizaciji našega društva. Istega dneva smo uradno proslavili otvoritev vadišča.

20.01.2001 – Obeležili smo dvajseto obletnico ustanovitve KD Lendava. Ob tej priložnosti smo najzaslužnejšim članom podelili častne naslove: Štefan Šinko je postal častni predsednik društva, Jelka Simčič, Bogomil Kotnjek, Jože Hajduk, Dezider Nagy, Janez Oros, lendavski župan (bivši) Jožef Kocon in družba Terme Lendava, d.d. so postali častni člani

2.2.2006 je postala častna članica Maria Pozsonec.